Friday, 6 January 2012

...PERjaLANAN MENUju KEJAyaaN...

..ASSALAMUALAIKUM...

Selamat Datang ke entry terbaru aku..Boleh tahan lama jugak aku tak update blog aku nie..its ok an..blog nie pown saje2 jerk aku buat untuk isi mase lapang or nak memahirkan aku dalam mengolah ayat dan melajukan gaya menaip aku.he3..


Tajok entry aku kali nie PERJALANAN MENUJU KEJAYAAN..AKU Yakin yang korang semua pasti ingin BerJAYA dalam hidup an???aku pown ada hasrat mcm tu...tp setakat cakap jerk tanpa USAHA..mmg jadi kisah "ARNAB & KURA2" la..cakap jerk boleh menang, tapi malas nak usaha.ISH3.Arnab2....Macam biase,,aku ada pantun untok korang:-


 Aidilfitri HARI RaYA,
Pakai baju Corak Naga,
Niat diHATI nak BERJAYA,
 Baru boleh sara KEluarga.


Mak aku kadang2 ada bagi tau aku,,belajar rajin2 dulu..dapatkan kerja2 yang bagus2.pastu bawu pikir pasal awek2 nie..ha3..Mak aku cakap bila engkau ada kerja yang bagus,,engkau xpayah carik2 awek nie...awek yang akan datang carik engkau..(aku pown rasa mcm betol gak MAK aku cakap nie..he3)..Tapi setiap owang pasti ada perasan ingain merasa perkara yg orang lain buat iaitu mempunyai teman ISTIMEWA.ha3..Korang pown mesti rasa macam tu an???he3..


Nak berjaya mesti mula dari bawah..betol x???mane ada lahir2 kluar dari ehem3 terus dapat DIPLOMA...terus dapat IJAZAH..terus dapat kerja Bagus2..xde an???so??dari kecik la masa utk kita belajar rajin2..bak kata orang lama ''kecik2 xnak mati,dah besar menyusahkan owang"..ha3...Nie tidak,,mase hari pertama masok skolah rendah,,nangis meraung-raung,,nyorok bawah katil..Ayah sebat bawu la nak pegi..hurm..ape la....Bila sampai skolah,,mak ayah terpaksa tunggu tepi klas..takot anaknye lari balik rumah..almaklumlah,,rumah dekat dengan skolah..

Now,,masuk plak alam remaja ckit,,Sekolah menegah....Time nie azam dah berubah ckit..dulu UPSR maybe DApat 3B 2C..kira Ok la..tp azam tok PMR plak nak dapat 8A...azam yang baguz...betol tak???he3...tp JUST AZAM TANPA USAHA TAK KEMANA...mmg tak berjaya r...Pastu jadi pelajar FORM5, nak amek SPM pulak...stelah usaha..usaha..& terus usaha...result tak la gempak mane...mesti rasa DOWN giler an??aku yakin yang sesetengah daripada korang penah melalui situasi ini..TaPi result SPM xmenentukan segalanya..just nak tgok kita punye pencapaian n just nak tgok kita dapat U ke tak???tapi semua tu xleh pakai la,,ramai jerk kawan2 aku yang result SPM dieowang Xgempak mane pown..tp dapat jugak masuk UNIVERSITI,,and then dieowang yang lebih gempak result (DEKAN) daripada yang gempak mase SPM...betol tak kawan2???he3..

NOW dah masok alam (U) UNIVERSITI....lupekan alam persekolahan yang merundum bagi mereka yang result Xgempak,Perjalanan perlu diteruskan,,dan jadikan memori (STAA) and store dalam otak bg mereka yang dapat REsult GEmpak..BAGI yang result tak gempak tu,,tRY do the BEST kat U,,BUKTIKAN yang korang boleh berjaya walaupown Result SPM korang xgempak....and Buktikan kat MAK AYAH korang yang kita boleh berjaya and lebih berjaya daripada dieowang yang dapat result SPM gempak..

AKU YAKIN SITUASI NIE PASTI PENAH KORANG LALUI....

* kITA AKAN SENTIASA DIBANDINGKAN DENGAN ANAK OWANG LAIN YANG BERJAYA..
  (tp aku xkesah pown,,benda tu leh bagi semangat kat kita)
* DAK LAIN DAPAT HADIAH SEBAB BERJAYA..
  (kita dapat ceramah,,lagi beharga..betol x??)

So,,untuk menuju kepada KEjayaan...kita akan melalui pelbagai perjalanan,,journey,,cobaan,,masa kejatuhan,,dan kita terpaksa tempoh semua itu sebab kita ingan BERJAYA..Dan untuk Buktikan kepada semua yang kita juga boleh BERJAYA seperti mereka...

MAK SAYA KATA :- "ORANG LAIN BOLEH BUAT,,TAK KAN AWAK TAK BOLEH BUAT"..

betol tak?????Korang yang rasa..korang jawab la....

Tamat sudah story aku...aku tak tau la kalau perjalanan menuju kejayaan korang tak sama mcm cerita nie...tapi mesti ada sipi2 yang akan2 sama right???hehehhe...so???Selamat MAJU jaya untuk korang....BUKTIKAN YANG KITA JUGA BOLEH BERJAYA SEPERTI MEREKA YANG BERJAYA..

peringatan untuk aku dan untuk kawan2 aku dan untuk korang yang membaca
1. ko pown kena usaha
2. jangan malas2
3. jangan pandai tulis..pandai bace...tp xpandai buat.hahahha....
4. ko pown boleh buat mcm ape yg dieowang buat..
5.peace yoo & Smille always...



                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Tuesday, 6 December 2011

PeNgkHianaTan..............

                                                           assalamualaikum....




Arinie aku dapat lagi satu Tajok entry yang menarik dan maybe agak sukar bg aku untuk menyelesaikan task kali ini...Tetapi aku akan cuba sedaya upaya untuk memberikan yg terbaek supaya empunye pemberi tajok puas dengan ape yg dihidangkan didalam entry kali inie....





Tajok yg telah Diberikan kpd aku adalah PENGKhianaTan......perghhhh...agak sukar jugak nak mendefinasikan tajok kali nie..yang aku tau Pengkhianatan tu adalah betrayal...dan betrayal nie jugak merupakan satu perbuatan yg kurang disenangi atau mmg tak patot dilakukan..Aku rasa korang pown bersependapat dengan aku...tp klau ada yg suka betrayal nie...xtau la aku nak ckap dieorang nie ape...ayam pown pandai jaga persahabatan laa...adoyaiiii....


Aku yakin korang pown tau yg "PengkhianaTan" nie merupakan satu skop yg besar untuk Dibincangkan..Disebabkan aku nie student dan aku gak tau yg membaca entry aku nie pown kebanyakkanye student,,so,,,aku pilih utk bercerita tentang Perkhianatan diantara kita iaitu dikalangan Student VS Students....he3...


                                                          Rumah aku Jalan Utama,   
                                               Masok rumah lalu belakang,
                                             Iri hati faktor utama,
                                               sebab tu bertikam belakang.                                                                                    
                                               



Pantun diatas jelas menunjukkan bahawa faktor utama pEngkhianatan berlaku disebabkan oleh iri hati seseorang...

contohnye:-                    


1. Student            

*Iri hati apabila melihat kawan kita sendiri dapat kputusan yg gempak mase Test or Final
exam..sedangkan kita sendiri xnak usaha...ape r....lepas tu mula laa nak khianat kat membe tu...mcm2        dibuatnye...mase membe tu ngah study,,mase tu la die nak menyanyi/melalak...mase membe tu nak menghafal...mase tu la die nak ajak pi uptown usha2 awek...ha3..tp nie kira khianat membe utk tak belajar menggunakan cara yg baek r...kira Khianat yg nie masih boleh diterima lg...tp korang tak payah la buat..membazir jerk...lebih baek blaja sama2,,sama2 bijak...sama2 pandai....sama2 dekan..sama2 naik pentas amek adiah...he3...(Chaiyok2 last sem)...



2. Blogger

*Iri hati apabila si sipulan nie banyak cgat folowernye...so...mula laa SETAN bertandok dok menghasot diri supaya berbuat khianat...kih3.....(KEtawa setan...kalau reti buat la...)

Si pengkhianatan nie plak kepala geliga sikit...disuruhnye PENGeHack mengeHACK Blog sisipulan tu...abis semua ilang...yang tingal cuma tajok jerk...gambar2 plak dah bertukar jadi gambo2 tak senonoh,,ish3......ngan membe blogger sendiri pown nak khianat ek...hurmmm...ape boleh buat...manusia nie mane bleh senang tgok owang lain senang...ye dak???




3.Futsal          

*mcm pelik jerk kan bila perkataan futsal nie kluar...hax3...Tp dengan permainan futsal nie gak la boleh timbulnye sikap khianat dalam diri kita nie...aku xtau la benda nie dibuat ataupown tidak..tp aku rasa jerk...kih3...for the example,,satu group futsal tu mesti ada dikalangan player dieowang nie yg dikira STAR la an...so..kita nie plak iri ati la ngan beliau..malam tu jugak setting padang ajak lawan...ha3..mase dalam padang,, mula laa khianat dalam diri menjelma...disepaknye kaki bro tu...terjerungkop bro tu atas padang..bengkak kaki ...sbulan tak leh main...kcian bro tu...si khianat nie suka r..bila dah xde STAR dalam group 2,,boleh la dieowang menang...di ayam2 kan nye...di ole2 kan   nye.....hurmmm....APTB....main adil la bro,Baru fair...adoyaiii...



Btw...PENGKHIANATAN merupakan satu sifat kurang baek and tak enak jugak didengar melalui ejaannye...ye dak???he3...so...aku harap..korang elakkan la daripada melakukan pengkhianatan terhadap kawan2 korang..ibu bapa korang...keluarga...binatang..he3...and other than that yg berkaitan...ingatlah bahawa PerSAHABaTAN boleh Terputus MELALui PENGKHIANATAN...



TERIMA KASIH......

*OK la kwan2...sampai cnie jerk kowt....now i not have idea la...but i still try my best to fulfil my task..he3..
*enjoyyyyy........

                                                                          




                                                                                                  
                                                                                                                                                         













Sunday, 4 December 2011

CinTa Aku & DiA........

assalamualaikum.....

First try for my entry......Hope u all enjoy...hax3...

Tajok aku macam gempak jerk an???..Memamg gempak la sebb membe aku yang berpengalaman dalam hal berkenaan yg bagi tajok..aku pown amek jerk la tajok yg die bg tu...kalau xamek takot berkecil hati pulak saudara kita tu...hahaha...Btw sebenarnye aku nie kurang paham dan fasih dalam hal  cintan2 nie...(geli siot bulu tengkok)...grrrrrrr....Tp aku akan cuba dan try sedaya upaya selagi otak boleh berfikir dan hati masih nampak jalan yg lurus.....(terbaek la....)


                                                        Kecik2 dah nak berCiNta,
                                                              biLa besar JAdi BUruan,
                                                        Kalau Takot Nak BERcinta,
         Jangan Dijolok sarang TEbuan.

Satu rangkap pantun yg direka khas utk korang yang takot untuk bercinta for the first time(Cinta pandang pertama)..for the second time(Cinta mmg cinta)...for the third time(Cinta yang nak kekal lama)..he3...
Ape yang membuatkan seseorang itu takot atau serik untuk bercinta???ape pendapat korang..tp bg pendapat aku banyak jugak la factornye..jeng Jeng jeng...:-antaranye mcm yg di List kan dibawah:-

1.Takot hati dilukai lagi...
*mesti kebanyakkn drpd korang dah pernah bercinta an???cinta pandang pertama la katakan..tap tip tup..beberapa hari or bulan or tahun kemudian clash of the titans tajok filem...adoyai...APTB..especially gurl...mesti disappointed (kecewa) giler an????tp xsemua la...and then, mesti dieowang serik utk bercinta dan Takot hati dilukai lagi....



2.takot kena reject...
*nie lagi satu sbb..dah suka kat owang tu..tp xnak ckap,,mcm mne nak dapat...alasannye sbb takot kena reject...ish3...tak cuba mne tau der...ha3...maybe gurl/boy tu cantik or hansome cgt kowt...yang si sipolan nie ok2 jerk.....its ok..bleh try lagi...

3.belom bersedia...nak study dulu...
*ape???nak study dulu...ha3...sambil menyelam minum air la bro...xsalah an???hahaha...yang nie plak takot bercinta sbb kalau die dah ada couple mesti la nak slalu kluar an..shopping..tgok wayang..jalan2..makan dinner...ha3...sbb tu la die takot nak bercinta..die takot pelajaranye merosot,,xgempak..sbb die jerk harapan  tuk keluarga die...hurmmm....yg nie alasan bleh pkai kowt...maybe beliau nak cinta lepas kawin agaknye...swett gak..hax3...



4.nnt dah ada couple xleh nak knal2 ngan awek lain..ha3..
*nie alasan yg paling best la....ha3...hurm....haaaa...hheeeee....lumrah manusia..suka melihat benda2 yg cantik,,menarik dan boleh tertarik...yee dakkk???si sipulan ni plak takot nak bercinta sbb klau dah ada couple,xleh la die nak usha2 or tgok2 awek lain..jelez plak si pompuan nie nnt an....gurl kan sensitif...(lelaki pown sama jer...ha3..)..cotohnye mcm kat skolah...lau couple time skolah,,pastu mesti kita akan lanjutkan pelajaran ke ipta an???degree...kat sane mesti ramai lg gadis or cewek2 yg comey n baek..mne bleh tahan bro...mesti nak an???ish3....lau coupel mse diploma...nnt dah msok ijazah,,kat sne lagi ramai kowt..mcm ne nie...ha3...so????baek single n banyak scandal...best woooo...hahaha...




Penat la plak memerah otak nie...kih3...Sebenanye Banyak lagi factor or alasan yg boleh diberi contoh....tp mse sudah mencemburui kita la....nie jerk kowt yg sempat aku hidangkan tok korang..relax r..bru first entry...banyak lagi mase kowt....aku harap korang semua enjoy dengan hidangan entry nie...hihihi...Btw..last but not least,,cinta pown cinta jugak....tp JANGAN lupe CINTA kita KEPADA YANG MAHA ESA......

*p/s = nie adalah satu task yang diberikan utk aku daripada sahabat kepada sehabatnye...and aku dah cuba buat yg terbaek..ha3...enjoyyyy...

*maaf jika ada tersama or tercopy daripada pengalaman korang...manusia tidak terlepas daripada melakukan kesalahan bergitu juga AKU...


                                            Sekian...Terima kasih.....




















Saturday, 10 September 2011

PDO HandMAde Pencil Case ..


PDO is a new brand comer in handmade pencil case industry. This brands is under a new coming partnership company that is PaDANO Handmade Enterprise. As its name, our product is based on handmade product that have its own value and quality. Our product is made by a professional workers to ensure the quality of the product. As it is a handmade product, each product has its own characteristics that make it differ from the other product that we produce, as we can say each of our product only have one of its kind on the world, this gives our product a very high sentimental value compared to other brands. We in PDO promises our customer to give out the most quality product to ensure the brands development in the future. We hope to receive a feedback and recommendation from our customer to improve our productivity.


PDO's Crew :



Wednesday, 7 September 2011

HandMade Pencil Case


TO ORDER AND FOR MORE DETAILS :

Email us on pdopadano@yahoo.com

SOLD OUT

# Item 1 :


RM 2 per piece
(free postage)

# Item 2 :


RM 3 per piece
(free postage)
(IN MY COLLECTION)

# Item 3 :


RM 3.50 per piece
(free postage)

# Item 4 :


RM 3.50 per piece
(free postage)

# Item 5 :



RM 5 per piece
(free postage)
(IN MY COLLECTION)


# Item 6 :


RM 5 per piece
(free postage)
(PN SHABINAR)

# Item 7 :


RM 5 per piece
(free postage)


# Item 8 :


ribbon and buttons on
RM 5 per piece
(free postage)
(JUST FOR DISPLAY ONLY)