Tuesday, 6 December 2011

PeNgkHianaTan..............

                                                           assalamualaikum....




Arinie aku dapat lagi satu Tajok entry yang menarik dan maybe agak sukar bg aku untuk menyelesaikan task kali ini...Tetapi aku akan cuba sedaya upaya untuk memberikan yg terbaek supaya empunye pemberi tajok puas dengan ape yg dihidangkan didalam entry kali inie....





Tajok yg telah Diberikan kpd aku adalah PENGKhianaTan......perghhhh...agak sukar jugak nak mendefinasikan tajok kali nie..yang aku tau Pengkhianatan tu adalah betrayal...dan betrayal nie jugak merupakan satu perbuatan yg kurang disenangi atau mmg tak patot dilakukan..Aku rasa korang pown bersependapat dengan aku...tp klau ada yg suka betrayal nie...xtau la aku nak ckap dieorang nie ape...ayam pown pandai jaga persahabatan laa...adoyaiiii....


Aku yakin korang pown tau yg "PengkhianaTan" nie merupakan satu skop yg besar untuk Dibincangkan..Disebabkan aku nie student dan aku gak tau yg membaca entry aku nie pown kebanyakkanye student,,so,,,aku pilih utk bercerita tentang Perkhianatan diantara kita iaitu dikalangan Student VS Students....he3...


                                                          Rumah aku Jalan Utama,   
                                               Masok rumah lalu belakang,
                                             Iri hati faktor utama,
                                               sebab tu bertikam belakang.                                                                                    
                                               



Pantun diatas jelas menunjukkan bahawa faktor utama pEngkhianatan berlaku disebabkan oleh iri hati seseorang...

contohnye:-                    


1. Student            

*Iri hati apabila melihat kawan kita sendiri dapat kputusan yg gempak mase Test or Final
exam..sedangkan kita sendiri xnak usaha...ape r....lepas tu mula laa nak khianat kat membe tu...mcm2        dibuatnye...mase membe tu ngah study,,mase tu la die nak menyanyi/melalak...mase membe tu nak menghafal...mase tu la die nak ajak pi uptown usha2 awek...ha3..tp nie kira khianat membe utk tak belajar menggunakan cara yg baek r...kira Khianat yg nie masih boleh diterima lg...tp korang tak payah la buat..membazir jerk...lebih baek blaja sama2,,sama2 bijak...sama2 pandai....sama2 dekan..sama2 naik pentas amek adiah...he3...(Chaiyok2 last sem)...



2. Blogger

*Iri hati apabila si sipulan nie banyak cgat folowernye...so...mula laa SETAN bertandok dok menghasot diri supaya berbuat khianat...kih3.....(KEtawa setan...kalau reti buat la...)

Si pengkhianatan nie plak kepala geliga sikit...disuruhnye PENGeHack mengeHACK Blog sisipulan tu...abis semua ilang...yang tingal cuma tajok jerk...gambar2 plak dah bertukar jadi gambo2 tak senonoh,,ish3......ngan membe blogger sendiri pown nak khianat ek...hurmmm...ape boleh buat...manusia nie mane bleh senang tgok owang lain senang...ye dak???




3.Futsal          

*mcm pelik jerk kan bila perkataan futsal nie kluar...hax3...Tp dengan permainan futsal nie gak la boleh timbulnye sikap khianat dalam diri kita nie...aku xtau la benda nie dibuat ataupown tidak..tp aku rasa jerk...kih3...for the example,,satu group futsal tu mesti ada dikalangan player dieowang nie yg dikira STAR la an...so..kita nie plak iri ati la ngan beliau..malam tu jugak setting padang ajak lawan...ha3..mase dalam padang,, mula laa khianat dalam diri menjelma...disepaknye kaki bro tu...terjerungkop bro tu atas padang..bengkak kaki ...sbulan tak leh main...kcian bro tu...si khianat nie suka r..bila dah xde STAR dalam group 2,,boleh la dieowang menang...di ayam2 kan nye...di ole2 kan   nye.....hurmmm....APTB....main adil la bro,Baru fair...adoyaiii...



Btw...PENGKHIANATAN merupakan satu sifat kurang baek and tak enak jugak didengar melalui ejaannye...ye dak???he3...so...aku harap..korang elakkan la daripada melakukan pengkhianatan terhadap kawan2 korang..ibu bapa korang...keluarga...binatang..he3...and other than that yg berkaitan...ingatlah bahawa PerSAHABaTAN boleh Terputus MELALui PENGKHIANATAN...



TERIMA KASIH......

*OK la kwan2...sampai cnie jerk kowt....now i not have idea la...but i still try my best to fulfil my task..he3..
*enjoyyyyy........

                                                                          




                                                                                                  
                                                                                                                                                         













Sunday, 4 December 2011

CinTa Aku & DiA........

assalamualaikum.....

First try for my entry......Hope u all enjoy...hax3...

Tajok aku macam gempak jerk an???..Memamg gempak la sebb membe aku yang berpengalaman dalam hal berkenaan yg bagi tajok..aku pown amek jerk la tajok yg die bg tu...kalau xamek takot berkecil hati pulak saudara kita tu...hahaha...Btw sebenarnye aku nie kurang paham dan fasih dalam hal  cintan2 nie...(geli siot bulu tengkok)...grrrrrrr....Tp aku akan cuba dan try sedaya upaya selagi otak boleh berfikir dan hati masih nampak jalan yg lurus.....(terbaek la....)


                                                        Kecik2 dah nak berCiNta,
                                                              biLa besar JAdi BUruan,
                                                        Kalau Takot Nak BERcinta,
         Jangan Dijolok sarang TEbuan.

Satu rangkap pantun yg direka khas utk korang yang takot untuk bercinta for the first time(Cinta pandang pertama)..for the second time(Cinta mmg cinta)...for the third time(Cinta yang nak kekal lama)..he3...
Ape yang membuatkan seseorang itu takot atau serik untuk bercinta???ape pendapat korang..tp bg pendapat aku banyak jugak la factornye..jeng Jeng jeng...:-antaranye mcm yg di List kan dibawah:-

1.Takot hati dilukai lagi...
*mesti kebanyakkn drpd korang dah pernah bercinta an???cinta pandang pertama la katakan..tap tip tup..beberapa hari or bulan or tahun kemudian clash of the titans tajok filem...adoyai...APTB..especially gurl...mesti disappointed (kecewa) giler an????tp xsemua la...and then, mesti dieowang serik utk bercinta dan Takot hati dilukai lagi....



2.takot kena reject...
*nie lagi satu sbb..dah suka kat owang tu..tp xnak ckap,,mcm mne nak dapat...alasannye sbb takot kena reject...ish3...tak cuba mne tau der...ha3...maybe gurl/boy tu cantik or hansome cgt kowt...yang si sipolan nie ok2 jerk.....its ok..bleh try lagi...

3.belom bersedia...nak study dulu...
*ape???nak study dulu...ha3...sambil menyelam minum air la bro...xsalah an???hahaha...yang nie plak takot bercinta sbb kalau die dah ada couple mesti la nak slalu kluar an..shopping..tgok wayang..jalan2..makan dinner...ha3...sbb tu la die takot nak bercinta..die takot pelajaranye merosot,,xgempak..sbb die jerk harapan  tuk keluarga die...hurmmm....yg nie alasan bleh pkai kowt...maybe beliau nak cinta lepas kawin agaknye...swett gak..hax3...



4.nnt dah ada couple xleh nak knal2 ngan awek lain..ha3..
*nie alasan yg paling best la....ha3...hurm....haaaa...hheeeee....lumrah manusia..suka melihat benda2 yg cantik,,menarik dan boleh tertarik...yee dakkk???si sipulan ni plak takot nak bercinta sbb klau dah ada couple,xleh la die nak usha2 or tgok2 awek lain..jelez plak si pompuan nie nnt an....gurl kan sensitif...(lelaki pown sama jer...ha3..)..cotohnye mcm kat skolah...lau couple time skolah,,pastu mesti kita akan lanjutkan pelajaran ke ipta an???degree...kat sane mesti ramai lg gadis or cewek2 yg comey n baek..mne bleh tahan bro...mesti nak an???ish3....lau coupel mse diploma...nnt dah msok ijazah,,kat sne lagi ramai kowt..mcm ne nie...ha3...so????baek single n banyak scandal...best woooo...hahaha...




Penat la plak memerah otak nie...kih3...Sebenanye Banyak lagi factor or alasan yg boleh diberi contoh....tp mse sudah mencemburui kita la....nie jerk kowt yg sempat aku hidangkan tok korang..relax r..bru first entry...banyak lagi mase kowt....aku harap korang semua enjoy dengan hidangan entry nie...hihihi...Btw..last but not least,,cinta pown cinta jugak....tp JANGAN lupe CINTA kita KEPADA YANG MAHA ESA......

*p/s = nie adalah satu task yang diberikan utk aku daripada sahabat kepada sehabatnye...and aku dah cuba buat yg terbaek..ha3...enjoyyyy...

*maaf jika ada tersama or tercopy daripada pengalaman korang...manusia tidak terlepas daripada melakukan kesalahan bergitu juga AKU...


                                            Sekian...Terima kasih.....