Sunday, 4 December 2011

CinTa Aku & DiA........

assalamualaikum.....

First try for my entry......Hope u all enjoy...hax3...

Tajok aku macam gempak jerk an???..Memamg gempak la sebb membe aku yang berpengalaman dalam hal berkenaan yg bagi tajok..aku pown amek jerk la tajok yg die bg tu...kalau xamek takot berkecil hati pulak saudara kita tu...hahaha...Btw sebenarnye aku nie kurang paham dan fasih dalam hal  cintan2 nie...(geli siot bulu tengkok)...grrrrrrr....Tp aku akan cuba dan try sedaya upaya selagi otak boleh berfikir dan hati masih nampak jalan yg lurus.....(terbaek la....)


                                                        Kecik2 dah nak berCiNta,
                                                              biLa besar JAdi BUruan,
                                                        Kalau Takot Nak BERcinta,
         Jangan Dijolok sarang TEbuan.

Satu rangkap pantun yg direka khas utk korang yang takot untuk bercinta for the first time(Cinta pandang pertama)..for the second time(Cinta mmg cinta)...for the third time(Cinta yang nak kekal lama)..he3...
Ape yang membuatkan seseorang itu takot atau serik untuk bercinta???ape pendapat korang..tp bg pendapat aku banyak jugak la factornye..jeng Jeng jeng...:-antaranye mcm yg di List kan dibawah:-

1.Takot hati dilukai lagi...
*mesti kebanyakkn drpd korang dah pernah bercinta an???cinta pandang pertama la katakan..tap tip tup..beberapa hari or bulan or tahun kemudian clash of the titans tajok filem...adoyai...APTB..especially gurl...mesti disappointed (kecewa) giler an????tp xsemua la...and then, mesti dieowang serik utk bercinta dan Takot hati dilukai lagi....



2.takot kena reject...
*nie lagi satu sbb..dah suka kat owang tu..tp xnak ckap,,mcm mne nak dapat...alasannye sbb takot kena reject...ish3...tak cuba mne tau der...ha3...maybe gurl/boy tu cantik or hansome cgt kowt...yang si sipolan nie ok2 jerk.....its ok..bleh try lagi...

3.belom bersedia...nak study dulu...
*ape???nak study dulu...ha3...sambil menyelam minum air la bro...xsalah an???hahaha...yang nie plak takot bercinta sbb kalau die dah ada couple mesti la nak slalu kluar an..shopping..tgok wayang..jalan2..makan dinner...ha3...sbb tu la die takot nak bercinta..die takot pelajaranye merosot,,xgempak..sbb die jerk harapan  tuk keluarga die...hurmmm....yg nie alasan bleh pkai kowt...maybe beliau nak cinta lepas kawin agaknye...swett gak..hax3...



4.nnt dah ada couple xleh nak knal2 ngan awek lain..ha3..
*nie alasan yg paling best la....ha3...hurm....haaaa...hheeeee....lumrah manusia..suka melihat benda2 yg cantik,,menarik dan boleh tertarik...yee dakkk???si sipulan ni plak takot nak bercinta sbb klau dah ada couple,xleh la die nak usha2 or tgok2 awek lain..jelez plak si pompuan nie nnt an....gurl kan sensitif...(lelaki pown sama jer...ha3..)..cotohnye mcm kat skolah...lau couple time skolah,,pastu mesti kita akan lanjutkan pelajaran ke ipta an???degree...kat sane mesti ramai lg gadis or cewek2 yg comey n baek..mne bleh tahan bro...mesti nak an???ish3....lau coupel mse diploma...nnt dah msok ijazah,,kat sne lagi ramai kowt..mcm ne nie...ha3...so????baek single n banyak scandal...best woooo...hahaha...




Penat la plak memerah otak nie...kih3...Sebenanye Banyak lagi factor or alasan yg boleh diberi contoh....tp mse sudah mencemburui kita la....nie jerk kowt yg sempat aku hidangkan tok korang..relax r..bru first entry...banyak lagi mase kowt....aku harap korang semua enjoy dengan hidangan entry nie...hihihi...Btw..last but not least,,cinta pown cinta jugak....tp JANGAN lupe CINTA kita KEPADA YANG MAHA ESA......

*p/s = nie adalah satu task yang diberikan utk aku daripada sahabat kepada sehabatnye...and aku dah cuba buat yg terbaek..ha3...enjoyyyy...

*maaf jika ada tersama or tercopy daripada pengalaman korang...manusia tidak terlepas daripada melakukan kesalahan bergitu juga AKU...


                                            Sekian...Terima kasih.....




















No comments:

Post a Comment